HRVATSKA DIGITALNA GRUPA

 

Hrvatska digitalna grupa (Croatian Digital Group), u daljnjem tekstu CDG, je sekcija (Grupa) Radiokluba Zagreb. Ova je Grupa namijenjena za radioamatere operatore, prvenstveno iz Radiokluba Zagreb, koji veliku veliku većinu svojih radio-amaterskih kontakata s drugim radio-amaterskim postajama ostvaruju koristeći se digitalnim vrstama rada, ali i za sve ostale radioamatere koji joj se žele priključiti.

Svu svoju aktivnost ova Grupa obavlja koristeći se pozivnom oznakom 9A1EPC, a njezine članove možete prepoznati po razmjenjivanju Grupne oznake i svojega članskog broja (npr. CDG # 0007). Grupa ima svoj Statut kojim je pravno utvrđen njezin status u okvirima Radiokluba Zagreb, koji je isto tako usklađen sa svim postojećim pravnim propisima vezanim uz radio-amatersku djelatnost. Ona ima svoj karakterističan logotip , a za potvrđivanje održanih veza koristi se vlastitom QSL kartom.

CDG je utemeljena 03.siječnja 2008. od strane članova Radiokluba Zagreb, koji se u velikoj mjeri služe digitalnim vrstama rada, s ciljem prakticiranja i promoviranja digitalnih vrsta rada u Hrvatskoj, Europi i svijetu. Svi članovi ove Grupe su ujedno i članovi Europskog PSK kluba (Europian Phase Shift Keying Club), u koji je Grupa učlanjena i ima svoj članski broj EPC # 2800. Premda je CDG članica European PSK kluba, ona je unutar ovoga Kluba uspjela osigurati veliki stupanj svoje samostalnosti. Sva pitanja uz EPC-CRO program rješavaju se preko inicijatora programa Zorana - 9A3ZC, koji je ujedno i manager CDG stanice (9A1EPC - EPC #2800), zahtjeve za izdavanje nagrada iz ovog programa rješava EPC-CRO manager Zdravko - 9A6T, a sve QSL informacije idu preko Branka - 9A5ABH.

Članstvo u CDG-u potpuno je besplatno, a članom može postati bilo koji licencirani radioamater, SWL ili klub. Postoji samo jedan poseban, ali vrlo značajan uvjet za članstvo u Grupi, a to je obveza potvđivanja svih svojih održanih radio-veza. Kao što to i znate samo potvrđene radio-veze smatraju se održanima.

Više od CDG-u na web stranici:

http://web.hamradio.hr/9a1epc/

9A1EPC - station manager: 9A3ZC EPC # 3070;

EPCCRO Award manager: 9A6T EPC # 20450;

QSL manager: 9A5ABH EPC # 0673

TOP PAGE