ČLANOVI RKZ-a U ZAGREBAČKOM UKV NATJECANJU

Ove godine po prvi put RKZ je organizator UKV natjecanja u sklopu HRS Activity sustava. Ove godine natjecanje je posvećeno uspomeni na Marijana Horna, 9A2CO, našeg nekad istaknutog člana. Vrijeme natjecanja bilo je treća nedjelja u ožujku (15.03.2020.) od 08.00 do 13.00 sati po lokalnom vremenu.

U sklopu priprema za sudjelovanje u natjecanju, dogovoreno je da će jedna ekipa raditi pod klupskom pozivnom oznakom 9A9Z na vrhu Malo Sljeme i to svim vrstama emisije, dok će druga ekipa raditi FM-om iz kontejnera kod doma Crvenog križa s osobnim pozivnim oznakama i individualnim radijskim uređajima. U subotu uoči natjecanja Boris, 9A2JY, Mladen, 9A5MI, Dražen, 9A7DP i Željko, 9A2EY zaputili su se na lokacije postaviti antene i radijske uređaje, kako bi sve bilo spremno za nedjelju ujutro. Nije se mogao zaobići grah u planinarskom domu Grafičar.

U nedjelju ujutro kreće akcija 9A9Z, prvo s postajama uz mali QRB, sve dok malo kasnije nisu krenuli Česi, Rumunji, Poljaci, Nijemci. Za mikrofonom i tipkalom su se izmjenjivali Boris, 9A2JY, Vlado, 9A2OV i Željko, 9A2EY. Na kraju se izbrojalo 102 veze i oko 19.000 bodova. Najdalja veza je SP3KEY i to 658 km. Prema neslužbenim preliminarnim rezultatima u kategoriji više operatora, sve vrste emisija osvojeno je 7. mjesto od 15 sudionika. U kategoriji  samo FM naši članovi da drugoj lokaciji pomeli su konkurenciju i osvojili prva tri mjesta. Kad se pogledaju rezultati i prebroji ekipa u portablu, u natjecanju je sudjelovalo 14 članova RKZ-a.

Prije demontaže opreme trebalo je nadoknaditi energiju, pa smo se pridružili drugom dijelu ekipe koja je bila kod doma Crvenog križa. Već izdaleka se osjetio miris s roštilja, na kojem je glavni operator bio Štefina, 9A7PLS. Krasno sunčano popodne, klopa za 5, gemišt s istom ocjenom, nije uopće dalo naslutiti da će to za dugo vremena biti zadnje okupljanje članova našeg radio kluba. Mjere CZ i šteta od potresa učinili su svoje, ali se nadam da će se sve naše akcije nastaviti u punom sjaju.

 U natjecanju su sudjelovali: 9A2EY - 9A2JY - 9A2OV - 9A5ABH - 9A5MI - 9A6RYG - 9A7DP - 9A7PLS - 9A7TJ

                                                                     Željko 9A2EY

 

TOP PAGE